Vitabiotics

Poseduje jedinstveni portfolio, čiji se proizvodi zasnivaju na poslednjim naučnim istraživanjima, a proizvedeni su po najvišim standardima farmacije (GMP).

Feroglobin

U borbi protiv anemije, samo gvožđe nije dovoljno

Prema podacima Svetske Zdravstvene Organizacije, oko 40% stanovništva na planeti ispoljava simptome anemije, uzrokovane nedostatkom gvožđa. Najugroženije kategorije su žene za vreme menstrualnog ciklusa, trudnice u drugoj polovini trudnoće, starije osobe, ali i mladi, odnosno deca, u fazi ubrzanog rasta i sazrevanja.

Nedostatak gvožđa dovodi do:

  • Niskog nivoa energije, usled nedovoljnog snabdevanje ćelija kiseonikom
  • Umora, malaksalosti, razdražljivosti, otežanog gutanja
  • Bledila kože i sluznica, pojave žvala i lomljivih noktiju
  • Smanjenja psihičkih i mentalnih sposobnosti

Feroglobin kapsule pravljene su u posebnoj formulaciji sa postepenim oslobađanjem tokom 24h i kontrolisanim dozama gvođža. Zbog toga se odlično podnose, ne izazivaju mučninu i druge stomačne tegobe. Pored gvožđa sadrže i vitamin B12, folnu kiselinu, cink i druge elemete, koji su neophodni za pravilno formiranje hemoglobina i sazrevanje crvenih krvnih zranaca. Zbog specifičnog sastava i dobre podnošljivosti, mogu ga koristiti i trudnice,porodilje, starije osobe, kao i svi oni kojima je potreban dodatan unos gvožđa.

Primena: jedna kapsula dnevno uz glavni obrok

Feroglobin sirup

Feroglobin sirup je namenjen deci i osobama sa otežanim gutanjem. Dodatno je obogaćen vitaminom C, medom i sladom, tako da pomaže sazrevanju krvi i ostalih tkiva. Ima prijatan ukus narandže, a kao ni kapsule ni sirup ne izaziva mučninu, ne boji zube i stolicu i odlično se podnosi.

Primena: uz glavni obrok
Deca 1-2 god - ½ kafene kašičice ,dva puta dnevno
Deca 3-12 god - 1 kafena kašičica, dva puta dnevno
Odrasli - 1 kafena kašičica, dva puta dnevno