Vitabiotics

Poseduje jedinstveni portfolio, čiji se proizvodi zasnivaju na poslednjim naučnim istraživanjima, a proizvedeni su po najvišim standardima farmacije (GMP).

Feroglobin

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, oko 40% stanovništva na planeti pati od anemije, uzrokovane nedostatkom gvožđa (sideropenijska anemija). Najugroženije kategorije su žene za vreme menstrualnog ciklusa, trudnice u drugoj polovini trudnoće, starije osobe, a posebo mladi, odnosno deca u fazi ubrzanog rasta i sazrevanja.

Sideropenijska anemija najčešće se manifestuje simptomima koji prate manjak energije (umor, malaksalost, pospanost, smanjene kognitivine funkcije), a posledica su nedovoljnog snabdevanja ćelija kiseonikom. Prate ih bledilo kože i sluznica, angularni stomatitis i dr.

Posledice anemije najopasnije su kod trudnica i dece, jer ometaju njihov normalan rast i razvoj.

Feroglobin KAPSULE izrađene su posebnom tehnologijom, koja obezbeđuje postepeno oslobađanje gvožđa tokom 24 časa (Slow Release - svaka granula je posebno modifikovana tako da oslobađa gvožđe u različito vreme). Na taj način, Feroglobin obezbeđuje organizmu optimalnu količinu gvožđa, sa visokim stepenom resorpcije i iskoristljivosti, a da pritom ne dolazi do uobičaenih neželjenih dejstava (nema mučnine i nelagodnosti u želudcu, ne boje zube ni stolicu).

Feroglobin B12 i Feroglobin FORTE mogu se savetovati:

  • ŽENAMA U GENERATIVNOM PERIODU I ADOLESCENTKINJAMA za korekciju sideropenijske anemije (popunjavanje rezervi gvožđa, unapređenje fizičkih i kognitivnih sposobnosti, unapređenje kvaliteta života)
  • ŽENAMA U PERIODU TRUDNOĆE radi osiguranja dovoljne količine gvožđa, posebno u drugoj polovini trudnoće, kada često dolazi do njegovog deficita
  • ŽENAMA U PERIODU DOJENJA ukoliko su imale anemiju u trudnoći i/ili veći gubitak krvi tokom porođaja
  • KOD GASTROINTESTINALNIH OBOLJENJA kada postoji učestali gubitak krvi, koji često može biti i prikriven (npr. krvarenja kod čira, okultna krvarenja i dr)

  • KOD ONKOLOŠKIH PACIJENATA, HEMIO- I RADIO-TERAPIJE kada često dolazi do pojave tzv. sekundarne sideropenijske anemije (kod gubitka krvi usled malignog procesa, promena uslova u gastrointestinaiom traktu i poremećene apsorpcije gvožđa, vitamina B12, cinka i dr.)
  • STARIJIM OSOBAMA kod kojih postoji smanjena mogućnost apsorpcije hranljivih materija iz hrane, posebno gvožđa i vitamina B12
  • SPORTISTIMA usled povećanih potreba i radi efikasnijeg stvaranja energije
  • SVIM UZRASNIM GRUPAMA za smanjenje mentalnog i fizičkog umora i iscrpljenosti, učestalim davaocima krvi

Feroglobin SIRUP je idealan za decu, ali i odrasle koji imaju problem sa gutanjem. Odličnog je ukusa, poboljšava apetit, obezbeđuje nutrijente neophodne za rast i pomaže sazrevanju eritrocita.

Feroglobin B12

Feroglobin FORTE

Feroglobin sirup

Razumem
Ovaj sajt koristi kolaćiće. Detaljnije